#32 Sobere maaltijd in de vastentijd: Indiase vegetarische curry #40dagentips

Curry’s worden steeds populairder. De Indiase keuken staat bekend om haar kleurrijke en smaakvolle gerechten, boordevol specerijen. Godsdienst speelt een belangrijke rol. Een groot aantal hindoes eet helemaal geen vlees. Uitdaging: eet deze curry als een echte hindoe, met je rechterhand. Waarom niet met links? Daar doen hindoes andere dingen mee…

Indiase vegetarische curry
Voorbereiding: 15 minuten
Koken: 25 minuten

Nodig voor 4 personen:

1 el. olie (zonnebloem of arachide)
1 ui
2 teentjes knoflook
Currypasta (mild of pittig naar smaak)
Groenten naar smaak
200 ml. kokosmelk of eventueel yoghurt
Een handje verse koriander

Eventueel:
Spaanse peper
Verse gember

Bak gesnipperde ui en knoflook in wat olie. Voeg een flinke lepel currypasta toe. Bak daarbij wat rauwe groentjes, zoals aubergine, bloemkool, worteltjes en erwtjes.

Voeg wat kokosmelk of yoghurt toe en laat de boel (minstens) 20 minuten gaar sudderen. Voor wat meer pit kun je nog een Spaanse peper in ringetjes snijden en meebakken, of wat fijngehakte gember toevoegen.

Maak af met wat verse koriander. Voor wat meer body kun je ook nog wat aardappels meekoken.

Tekst & recept: Vanessa van Koppen-Enters
Dit recept is met toestemming overgenomen van Sacré Cuisine, een blog dat koken en religie met elkaar verbindt. Je vindt er nog meer smakelijke recepten.