Als ik het even niet meer weet

Je hebt van die weken dat je teveel op je bordje krijgt. Soms zit het gewoon even niet mee. En daar kun je vriendelijk gezegd ‘de balen van hebben’.

Op momenten van intense vertwijfeling stort ik mij op muziek. Even helemaal in mijzelf gekeerd me laten schoonspoelen door klanken, zanglijnen, beats of dreunende bassen. Als ik mijn iTunes dan ‘random’ liedjes laat voorschotelen, dan zit er soms ineens een liedje tussen dat me uit mijn navelstaarderij trekt.

Mutemath, de uit New Orleans afkomstige band rondom Paul Meany, zette op hun laatste album ‘Odd Soul’ het nummer ‘In no time’. Dat kleine liedje deed me weer even realiseren dat ik, hoe ik ook kan twijfelen en mezelf kwijt kan raken, me telkens weer gevonden weet.

Where‘s your heart gone?

And where‘s your soul?


Where did all of your faith go?