God is terug van weggeweest

De tijd dat God alleen in de kerk te vinden was ligt achter ons. Steeds meer mensen hebben de behoefte om God te ervaren. Hoewel Hij talloze keren naar het rijk der fabelen is verwezen, duikt Hij steeds weer op. Zélfs in de levens van de zogenaamde seculiere Nederlanders.

Opgestaan uit de doodverklaring
Is God dan terug van weggeweest? Opgestaan uit de doodverklaring van Nietzsche en vele andere denkers? Dringt God zich middels de multiculturele en daarmee multireligieuze samenleving weer het alledaagse leven in? Of was Hij er al die tijd, maar hield Hij zich angstvallig stil?

Zoeken naar God
God is volgens mij niet weggeweest. We zijn anders tegen God aan gaan kijken. Dat doen we ieder op onze eigen(zinnige) wijze. Zoekend naar wie God voor ons is en waar Hij aan moet voldoen. Op zoek naar de persoonlijke ervaring met de Eeuwige.

God wordt steeds persoonlijker
Van God bestaat geen uniform beeld meer. We hebben allemaal een beeld van wie God is, hoe God is, soms zelf wáár God is en wat Hij precies van de mensheid verlangt. God wordt steeds persoonlijker. Je hoeft geen theoloog, priester of dominee meer te zijn om iets over God te mogen zeggen of anderen over jouw ervaringen en godsbeeld te vertellen. Meer dan ooit willen we in discussies over God en geloof gelijk hebben en de laatste religieuze trends worden gevolgd alsof het de hipste mode is.

Dit nieuwe platform Zinvloed doet daar keihard aan mee. Ook wij willen wat over God te zeggen hebben. Er lijkt in christelijke Nederland een levendige handel in de godservaringen. God heeft het er maar druk mee.

Beeld: Senor Codo