And then it hits you

Verloren uurtjes waarin je zoveel meer had kunnen doen. Werken aan dat boek dat je altijd al wilde schrijven, een nieuwe taal leren, het contact weer opnemen met een vriend die je lang geleden uit het oog bent verloren. Tijd maken voor zaken die er echt toe doen. Het is net als met sporten, je hebt er vooraf geen zin in, maar je weet dat het je meer energie oplevert.

Bang
De tv is niet de enige tijdvreter. Ook op de sociale media verspillen we onze tijd met zaken die er niet toe doen. We app’en, liken en twitteren erop los. Bang om wat te missen. Bang om niet mee te doen, niet te delen. En als we eerlijk zijn, misschien ten diepste bang om niet gezien te worden.

And then it hits you
Onlangs kwam ik tijdens een ‘verloren’ uurtje surfen op het internet de korte film And then it hits you van Hugo de Kok tegen. Deze film gaf mij dat zetje om weer op zoek te gaan naar de verwondering in het dagelijks leven; in plaats van passief allerlei beelden tot me te nemen. Tijd nemen om de belangrijke dingen, die ik al veel te lang heb laten liggen, weer op te pakken. Ik hoop dat het jou ook inspireert.