Gebed in een nieuw jasje

‘Gebed maakt een comeback’, constateerde Daniël de Wolf deze week al in zijn blog. Opvallend is dat er binnen die trend veel belangstelling is voor de oude gebedsmanieren, die al eeuwenlang door gelovigen worden gebruikt in een zoektocht naar meer zingeving.

Het Amerikaanse collectief The Liturgists (met o.a. Gungor) besloot die oude kennis in een nieuwe muzikale vorm te gieten. Op hun site vind je allerlei muziek, liturgieën en gebeden die je helpen om je gebedstijd in te vullen. Gebed kent namelijk vele vormen. Zelf leggen The Liturgist zo uit wat ze doen: “Spirituele disciplines, als stilte, meditatie, sacramenten of vasten, verrijken het leven van veel mensen doordat ze dieper genieten en ervaren. (..) Het leidt ertoe dat men meer spiritualiteit en heiligheid ziet in het aardse leven. In die disciplines en sacramenten wordt een droog stuk brood het lichaam van Christus, de stilte wordt de stem van God.’