“Een kerk ademt dat wat ik in mijn muziek onder woorden wil brengen”

Singer-songwriter Rogier Pelgrim geniet van de kerk, en waardeert als muzikant ook het fysieke gebouw. “Een kerk ademt historie, verhalen. En het is de plek waar het gaat om het hogere. Een kerk heeft alles wat ik in mijn muziek onder woorden wil brengen.”

Mystieke sfeer

In de Amstelkerk te Ouderkerk klinken zaterdag Rogier Pelgrims poëtische teksten en tokkels op het muziekevenement Hart Op De Tong. Tijdens een inspirerende avond gaat de singer-songwriter de grote thema’s niet uit de weg. “Muziek is een uitingsvorm van de zoektocht naar wat ons leven zin geeft. De kerk is daar met haar mystieke sfeer een prachtig podium voor.”

Mooie verhalen

“Ik schrijf over de liefde, over aparte mensen die ik tegenkom en soms ook over het geloof.” Iedere zondag is Rogier Pelgrim te vinden in zijn eigen kerk in Ede. “Daar ben ik opgegroeid. De mooie verhalen en de schoonheid die ik in de kerk tegenkwam hebben mij altijd aangesproken. Ik zou een sukkel zijn om dat niet in mijn muziek te verwerken.”

Zo staat er op zijn laatste album een liedje dat gebaseerd is op Adam en Eva. “Het is een tragisch liefdesliedje. Het kan ook gaan over een liefde die niet mocht bestaan. Ik zie in de verhalen uit de Bijbel overal aanknopingspunten en emoties die in ons persoonlijke leven herkenbaar zijn.”

Rogier Pelgrim treedt 17 januari op in de Amstelkerk van Ouderkerk aan de Amstel, gelegen aan de Kerkstraat 11. Om 20:00 uur gaan de deuren open en om 20:30 begint het akoestische concert. Kaarten kosten 10 euro aan de deur, voor bezoekers onder de 18 is de prijs 7,50 euro.

‘Hart op de tong’ biedt inspirerende muziekavonden waarin de songteksten van een populaire artiest of band centraal staan. Het evenement is een initiatief van de Keizersgrachtkerk. Het doel is om op deze wijze een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving.

Beeld: Marco Derksen