#6 Help iemand die het minder goed heeft dan jij #40dagentips

De komende 5 zaterdagen in deze Vastentijd kun je terecht in het Vluchtgebouw, waar op dit moment zo’n 60 vluchtelingen wonen. Op deze zaterdagen zijn er allerlei activiteiten om de leefomgeving van de vluchtelingen wat beter en leuker te maken.

Vluchtgebouw
Het Vluchtgebouw, een leegstaand kantoorpand in Amsterdam West, is op dit moment de verblijfplaats van zo’n 60 asielzoekers. Zij mogen niet in Nederland blijven, maar kunnen ook niet terug naar hun eigen land. Een ingewikkelde problematiek, waar de Nederlandse overheid nog steeds geen oplossing voor heeft gevonden.

Ondersteund
Een aantal kerken en vrijwilligers heeft besloten dat de vluchtelingen niet aan hun lot overgelaten kunnen worden. Vandaar dat ze worden ondersteund met eten en kleding. Door de activiteiten op zaterdag moet het gebouw wat leefbaarder worden. Er kan worden geklust, er is een poetsdag en een sport- en massagedag. Alle dagen worden afgesloten met een gezamenlijke maaltijd, bereid door daggasten en vluchtelingen.

Wil jij een van de komende zaterdagen meehelpen aan een leefbaarder Vluchtgebouw? Meld je dan aan via wintercampingwijzijnhier.nl. Je kunt er ook terecht voor een (financiële) gift.

 

Beeld: ANP (2014) – Remko de Waal