Digitale 40-dagenretraite 2015: Eeuwig duurt zijn trouw

In de nieuwe 40-dagenretraite krijgen de deelnemers elke dag een email met gebedsmateriaal: een korte bijbeltekst met gebedssuggesties, geloofsimpulsen, citaten van kerkvaders en uit de ignatiaanse traditie alsook tips over hoe bidden. Hiermee kunnen zij dagelijks tijd uittrekken voor gebed: thuis, in een kapel, op de bus, in de trein, wachtend op de tram enz. Alleen, of samen met anderen. Zo lang of zo kort als men zelf wil.

De website en de mails zijn zo gemaakt dat zij makkelijk leesbaar zijn op smartphone en tablet. Met één druk op de knop kan je de teksten van je keuze uitprinten.

De retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. De teksten werden speciaal geschreven door Piet van Breemen sj en Hans van Leeuwen sj.

Ignatiaansbidden.org wil de digitale en fysieke geloofswereld dichter bij elkaar brengen. Daarom worden de deelnemers uitgenodigd om hun ervaringen te delen. Dit kan via het gastenboek. Ook worden op verschillende plaatsen in Nederland en Vlaanderen uitwisselingsgroepjes georganiseerd waar mensen samen kunnen komen. Deelnemers kunnen ook zelf een groepje vormen in hun parochie, gemeente, gemeenschap, gebedsgroep, bijbelgroepje, thuis of ook op de werkvloer. De website biedt hiervoor een eenvoudige werkwijze aan.

Inschrijven doe je door je emailadres op te geven via ignatiaansbidden.org.
De retraite is gratis.