#10 Mediteer met een centrerend gebed #40dagentips

Het centrerend gebed is bedoeld om je aandacht los te koppelen van je gedachtenstroom, je bewustzijn. Er bestaat namelijk nog een dieper gedeelte: je onderbewustzijn, de bron van waaruit al je gedachten opborrelen. Je diepste zelf. Daar is ook God te vinden, was de overtuiging van de monniken die dit al eeuwenlang toepassen.

Innerlijke stilte doet wat met je. Niet voor niets wordt het toegepast door gelovigen en niet-gelovigen. Het geeft je de diepst mogelijke manier van verfrissing.

Toch valt het niet mee om daar te komen en je onrustige geest stil te krijgen. Een methode om dit te doen is het herhalen van een woord of enkele woorden. Hierdoor blijf je geconcentreerd en is de kans zo klein mogelijk dat je gedachten afdwalen.

Hieronder vind je een kant-en-klaar gebed van The Liturgists, waarmee je in 20 minuten iets daarvan kunt ervaren.

Schermafbeelding 2015-02-27 om 16.25.35