#23 Doe mee aan een stiltewandeling #40dagentips

In Hattem wordt zaterdag 21 maart een stiltewandeling gehouden voor mensen die de drukte van alledag even willen ontvluchten, en zich willen laten inspireren door gedichten, muziek en stiltemomenten.

In de wandeling zijn drie langere en enkele korte stops opgenomen. We starten om 18.30 uur in de Emmaüskerk aan de Dorpsweg met een welkom, enkele inleidende woorden en uiteraard een stiltemoment. Vervolgens wandelen we we naar het Pastoraal Centrum de Hezenberg voor een moment van bezinning en stilte in de daargelegen Kapel. Daarna voert de route de deelnemers via het voet- en fietspad over de Kerkhofdijk terug naar de binnenstad voor een bezoek aan de Grote of Andreaskerk. Hier zal organist Jaap Zwart muzikaal improviseren op één of twee gedichten van mij die passen in de veertigdagentijd. Predikant Egbert Veen zal de stiltewandeling op deze plek rond 20.30 uur officieel afsluiten.

Iedere deelnemer krijgt een kaartje mee met daarop een vraag waarover hij of zij onderweg na kan denken.

Zaklantaarn
We organiseren deze wandeling gratis voor jong en oud en voor kerkgangers en niet-kerkgangers. Wie minder goed ter been is kan de route van de Emmaüskerk naar de Hezenberg en weer terug naar de binnenstad ook fietsend afleggen. Wie meeloopt krijgt het advies een zaklantaarn of olielamp mee te nemen.

Opgeven
Wie mee wil lopen of fietsen kan zich vooraf opgeven via: [email protected]. Aanmelden vooraf heeft de voorkeur, maar wie dat op 21 maart nog niet heeft gedaan en alsnog van plan is om mee te doen, is ook nog welkom.