#25 De Dood van de Zoon #40dagentips

De Dood van de Zoon vertelt het lijdensverhaal in een intieme, oude kerk. Geen klassieke muziek zoals we van de Matthäus Passion kennen. Geen Nederpop uit The Passion van de EO. De Dood van de Zoon kiest voor de muziek van Damien Rice, Leonard Cohen, Tom Waits, en vele anderen. Er is een spreker die tussen de nummers door vertelt over de laatste uren voor de kruisiging van Jezus.

Daan Savert van Mousique is erg enthousiast over de vorige editie. “De Dood van de Zoon moet je zelf ondergaan. Voor mij was het een spirituele ervaring. Ik heb regelmatig met kippenvel zitten luisteren en moest af en toe zelfs even tegen de tranen vechten. De Dood van de Zoon heeft voor mij het lijdensverhaal op een prachtige manier tot leven gebracht.”

De eerste editie vindt plaats op vrijdag 20 maart, in Zwolle. Op 21 maart is er een editie in Ede, op 28 maart in Haarlem, op 1 april in Utrecht en op 2 april in Delft. Meer informatie op www.dedoodvandezoon.nl.