#27 Fair trade shoppen #40dagentips

collage fairtrade producten

 

 

shopjegroen.nl (1+6)

Op deze site vind je maar liefst 10.000 duurzame of fair trade producten. Van kleding tot woonaccessoires. Grappig is dat je bij je aankoop een ‘stukje boom’ krijgt. Deze webshop plant namelijk bomen om de uitstoot van CO2 door je aankoop te compenseren.

charliemary.com (2+8)

Trendy eruitzien met verantwoorde mode? De collectie van charliemary.com draait om mode, zoals het bedoeld is, met respect voor mens en natuur. Behalve voor mannen- en vrouwenkleding kun je er ook terecht voor lifestyleproducten als mooie tassen en cosmetica.

greendaddy.nl (3)

Bamboe is een van de weinige onuitputtelijke grondstoffen ter wereld (na de kap groeit het gewoon aan). Daarom heeft bamboekleding dé duurzaamheidsbelofte, vinden ze ook bij greendaddy.nl. Ze verkopen er sokken, ondergoed, shirts en handdoeken.

gaaf-kleding.nl (4)

Deze site verkoopt kleding en accessoires voor vrouwen. Eerlijk en verantwoord geproduceerd, dus niets is gemaakt door kinderhanden of door processen die belastend zijn voor het milieu.

greenjump.nl (5)

Maak een groen sprongetje! Zoek je producten voor baby’s, kinderen of voor jezelf dan vind je hier het bio, eco of fair trade alternatief. Van rvs broodtrommels tot zonnebrand en eco-bedden.

geitenwollenshirts.nl (7)

Waarom zouden medemensen en het milieu moeten lijden onder de productie van onze shirts? Deze site besloot de ‘geitenwollensokken’ een beter imago te geven en door het produceren van grappige shirts die ook nog eens ‘goed’ zijn geproduceerd.

watmooi.nl (9)

Alchemist, People Tree: watmooi.nl heeft een goede keuze aan leuke merken die ook verantwoord zijn. Alleen voor vrouwen…