Vier je vrijheid op 5 mei met muziekfestival ‘Vlucht naar het Heden’

Nog steeds jagen oorlog en terreur mensen op de vlucht. Hoe is het om weg te moeten uit je land, extreme situaties te overleven en ver bij je roots vandaan te leven? Dat hoor je van de artiesten die tijdens ‘Vlucht naar het Heden’ optreden.

Kunstenaar uit Iran
Vanaf 14 uur treden naar Nederland gevluchte muzikanten op. Tussendoor vertellen ze hun levensverhaal en delen ze hoe het is om weer in vrijheid te kunnen leven.
Een van de optredende bands is Babak-o-Doestan, gevormd door Babak Amiri die oorspronkelijk uit Iran komt. Hij was aanvankelijk enthousiast over de revolutie in zijn land, die Khomeini aan de macht bracht. Maar al snel sloeg de stemming om en een leven als kunstenaar bleek onmogelijk in het Iran van de ayatollahs. Popmuziek werd verboden, conservatoria sloten gedwongen hun deuren. ‘Ze waren bang voor mijn boeken, muziek en kunst’, aldus Amiri, die via een omweg in Nederland terechtkwam.

Voor alle info…
Op de facebookpagina van het muziekfestival word je de komende weken op de hoogte gehouden van de rest van het programma. ‘Vlucht naar het Heden’ vindt plaats in de Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566 in Amsterdam en begint om 14 uur. De toegang is gratis. Vanaf 18.30 uur tot 20.00 uur is er in de kerk een Vrijheidsmaaltijd. Aanmelden daarvoor kan via [email protected] (bijdrage € 5).

Vind je Amsterdam te ver weg? Kijk dan hier voor Bevrijdingsfestivals bij jou in de buurt.