Zinvloed ontmoet christenhomo Justin Lee

Hoe lastig is het om als christenhomo openlijk voor je geaardheid uit te komen? De Amerikaanse auteur Justin Lee beschrijft het in zijn boek Verscheurd (Torn). Hij vertelt daarin over zijn ontkenning en coming-out, zijn vragen over hoe God wil dat hij als homo zijn leven leidt en zijn uiteindelijke zelfacceptatie. Justin Lee is de oprichter van het Gay Christian Network (GCN) dat christelijke homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders ondersteunt. Hij regisseerde in 2009 ook de docu Through my Eyes, die de problemen laat zien waar christelijke homo’s mee te maken krijgen.

Programma

Tijdens Zinvloed Ontmoet praat tv-presentator Herman Wegter met Justin Lee over zijn boek en zijn missie om het gesprek over seksuele diversiteit op een opbouwende en verbindende manier te voeren. De sleutel voor dat gesprek is volgens Justin ‘een nederig hart en een focus op de menselijkheid van de andere persoon, in plaats van hem of haar te zien als issue.’

Naast het gesprek met Justin is er die avond muziek van Het Vreemdelingencollectief. Deze Nederlandse band bracht in 2013 het Niemandsland uit. Dit album staat voor karakter- en inspiratievolle Nederlandse bezinning. De liedjes zijn persoonlijk en gericht op God. Een vleugje singer-songwriter gemixt met traditional, folk en pop.

Reserveer je tickets!

Zinvloed Ontmoet Justin Lee wordt gehouden op vrijdag 8 mei om 20.00 uur in Ottone, Kromme Nieuwegracht 62 in Utrecht (Ottone is onderdeel van De Winkel van Sinkel). De kaarten zijn gratis, maar moeten wel worden gereserveerd bij TrueTickets (€ 2,50 administratiekosten).