Meen je dat nou, is er een deel twee? #Zinvloedcast

Ze hebben direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om een tweede podcast op te nemen. Yes, #Zinvloedcast, the sequel, en wel met inachtneming van uw gewaardeerde feedback op de eerste poging. Blijf vooral kritisch en vermoeid glimlachend luisteren.

Er is nu een inhoudsopgave. Een gouden tip van een luisteraar. Na deze revolutionaire nieuwigheid komen er wat meer ingekomen adviezen langs.

Voor het eerst in hun leven hebben de drie jongens deelgenomen aan een demonstratie: #GaTerug op het Spuiplein. Linkje. Ze hadden gemengde gevoelens bij deze ervaring. Ze moeten zogezegd nog groeien in boosheid. Lees verder onze twee blogs over #GaTerug, en deze van Rimme Mastebroek.

Het gaat over schandpalen op Twitter. Samuel las So you’ve been publicly shamed van Jon Ronson. Lees hierover ook eens ons eigen screansaver stuk en het schoolvoorbeeld Justine Sacco. Het ging ook even over Gerard Joling en #baudeting.

De films

Samuel heeft de nieuwe documentaire over Kurt Cobain gezien, de jong overleden frontman van de band Nirvana. Alain is na zijn favoriete Deense series Borgen en The Killing nu ook aan The Legacy begonnen.

Laurens vond Mortdecai een rotfilm. Dat viel hem tegen van één van z’n favoriete acteurs, Johnny Depp. Om het goed te maken raadt hij diens oudere films (vooral met regisseur Tim Burton) warm aan.

De muziek

Intro en outro zijn van de besproken rockhelden Nirvana.

Oude man zingt eenvoudige muziek, en van Bill Fay kunnen we het hebben. Het is doorleefd zoals Johnny Cash met z’n American Recordings. We horen How Little en Underneath the Sun. Contrast: jonge vrouw, bloei van haar leven en carrière: Laura Marlings nieuwe album. We horen Worship me en volgens überkritische muziekwebsite Pitchfork is Strange verreweg de uitblinker.

Wat gebeurt er verder bij Zinvloed?

Heb jij al een gratis ticket voor Zinvloed Ontmoet Justin Lee? We bespreken het boek Verscheurd van deze auteur, de meest gematigde en verbindende homo-activist in de christelijke wereld.

Ook komt het Kleiklooster langs. Een stel idealisten begint een leefgemeenschap en bierbrouwerij in Amsterdam. Zinvloed volgt het op de voet in een soort real-life soap. Deel 1 al gekeken?

Veel luisterplezier en/of -sterkte.

Overigens is deze podcast tot stand gekomen ondanks de inspanningen van Theoloog des Achterlands Willem Ouweneel, die tijdens de #opname onze studio plots binnenviel.

zinvloed podcast