De Grote Zinvloed Vakantiegids Met Drie Gouden Tips

Vorige zomer wist je nog niet wat je miste, maar dit jaar kwam Zinvloed ineens en nu wil je nooit meer zonder. Een veelvoorkomende lezersvraag in onze mailbox: blijven jullie wel schrijven deze zomer? En wat moet ik straks op vakantie? Over het eerste kunnen we kort zijn: ja, we gaan gewoon doorrr. Jij kunt ons lezen op je hippe Fairphone met de wifi van de McDonald’s je hotel.

Hier hebben we drie gouden tips om in de geest van je favoriete website vakantie te vieren. Met linkjes die samen een mooi Zinvloed jaaroverzicht vormen, en makkelijker lezen dan dat dikke boek van Kierkegaard dat je ambitieus in je koffer stopte.

1. Begin de dag met twijfelen

Neem voordat je met de dag begint een half uurtje stille twijfeltijd. Twijfel over kleine dingen: wíl ik vandaag wel naar het strand, heb ik écht trek in pizza? Maar ook de grotere vragen. Sta je in een helse rij vol Japanners voor het Louvre, vraag je dan af: is er wel een hel? Luister je op je ecologische hoofdtelefoon naar een christenhippe band, ga dan na of je wel net zo goed en puur twijfelt als Gungor. Twijfel over je eigen twijfel. Voor de totale verwarring kun je ook nog een podcast of twee downloaden. Ben je toch bij het Louvre, bezoek dan het standbeeld voor twijfelaars om de hoek bij Musée Rodin.

2. Samen zingen

Ben je op die manier helemaal opgeladen voor de dag, roep dan het gezin bij elkaar om samen te zingen. Moderne Psalmen zijn overal te vinden, maar wij hebben wel wat suggesties. U2 gaat al generaties mee maar kan nog net. Sufjan Stevens is de onaantastbare Michael W. Smith van de christenhipsters. Antony is lekker genderneutraal. Cohen is de alfa en de omega. Voor de kids is er ook Nederlandstalig: ons Rogier. Diehard Zinvloeders kiezen echter voor onze eigen Gungor tapes op de tablet. Mooie dingen.

3. Linkse hobby’s

Voordat je het strand op of de stad in gaat, kun je samen nog in dialoog gaan. Of in debat. Over sociale gerechtigheid. Vergeet de genderthema’s niet, want over ho mo sek su a li teit wordt véél te weinig gepraat. Glimlach samen nog even om het afscheid van Teeven. Voer de bed-bad-brood discussie.

…en voor de zwoele nachten…

De Zinvloed-generatie praat open over seks. Maar of dat op ’n katerige ochtend zo’n lekker idee is…? En met de kinderen erbij? Lijkt me pijnlijk. Wat dit betreft raden wij aan: voeg de daad maar bij het woord, doe wat je belieft, en als je er wat van opsteekt: weet je welkom voor ’n gastblog.

Fijne vakantie!