Help mij de Club van 27 te vatten!

Maak je klaar voor een nieuwe blogserie, en wel eentje die direct interactief begint. Waarom de anonieme tipgeefster het precies suggereerde weet ik niet, maar het leek iemand een aardig idee als ik, in de aanloop naar mijn 27e verjaardag komende januari, maandelijks iets over de Club van 27 zou schrijven.

De Club van 27 bestaat uit roemruchte muzikanten uit de afgelopen pak ‘m beet 150 jaar. Zij worden verbonden door een gemeenschappelijk tragisch lot: een onnatuurlijke dood op hun 27ste. Door drugs, geweld, zelfmoord of mysterieuze verdwijningsverhalen.

Jim Morrison, lid van de Club van 27

De Club van 27 blijft fascineren

Waarom blijven duistere figuren als Robert Johnson en Jim Morrison ons zo aantrekken? Waarom zijn de gelijken van Janis Joplin en Jimi Hendrix nooit meer gevonden? Wat maakt Kurt Cobain en Amy Winehouse zulke waardige ‘moderne’ leden van de Club van 27?

Het zijn vragen waar ik de komende maanden wat antwoorden op ga zoeken. Alle input daarbij is welkom. Wie is jouw favoriete lid van de Club van 27 en waarom? Welk lied, welk verhaal kenmerkt diegene het meest? Of vind je deze artiesten geen helden maar trieste figuren? Reageer op het blog of op onderstaande tweet, dan hoop ik dat we op mijn 27e wat dieper in de ziel van de Club hebben gekeken zonder zelf te hoeven toetreden.