In wie of wat heb jij vertrouwen?

Amal is een vrouw van rond de 50 jaar. Zij werkt als onderdirectrice in het jezuïetencollege van Beirut. Zij is gehuwd en moeder van twee jongvolwassen zonen. Beiden wonen in het buitenland. Het is bepaald niet zeker dat zij nog ooit terugkomen. Dé droom van alle jonge mensen in Libanon is om het land te verlaten. En wie kan, die doet het. In het bijzonder de christenen.

‘Sinds de laatste oorlog met Israël leef ik alsmaar in angst. Er is altijd gevaar. Die voortdurende angst voor mijn leven en voor dat van mijn dierbaren weegt. Ik heb geen vertrouwen meer in de mensen van mijn land. Maar ik vertrouw wel op God. Ik haal kracht uit mijn gebed. Ik weet dat God zorgt voor mij en voor mijn gezin’, vertelt Amal.

‘Nu ja’, vervolgt ze, ‘iedereen heeft wel ergens schrik voor. Dat zal bij jullie ook wel zo zijn.’

Goede vraag. Wat maakt mij angstig? En belangrijker nog, in wie of in wat heb ik vertrouwen?

 

Beeld: Hieu Le