Adventsretraite: Naar U gaat mijn verlangen

Digitaal is niet langer virtueel. Internet maakt helemaal deel uit van het leven van een grote meerderheid van Nederlanders. Van jonge tieners tot negentigers. Ook voor hun religieuze en spirituele zoektocht. Steeds meer gespecialiseerde websites bieden video-, tekst en audiomateriaal aan om naar de binnenkant te gaan.

Voor de komende Advent bieden de jezuïeten opnieuw een online adventsretraite aan: Naar U gaat mijn verlangen. Niet zomaar een geheel van mooie gedachten. Wel een dynamisch opgebouwd gebeuren, geïnspireerd door de beroemde ‘Geestelijke Oefeningen’ van Ignatius van Loyola. Het volstaat je mailadres op te geven via ignatiaansbidden.org. Dan krijg je een dagelijkse mail met gebedssuggesties, steeds vertrekkend van enkele Bijbelverzen.

Je kan de mail makkelijk uitprinten. Heb je vijf of tien minuutjes in de tram of in de trein, dan kan je even stille tijd nemen via je smartphone of je tablet. Je kan er ook langer mee aan de slag. Wil je graag samen met anderen bidden of uitwisselen rond dit adventstraject, dan kan dit. Op de website vind je tientallen plaatsen waar groepjes samenkomen. Je kan er ook zelf eentje aanbieden. Een werkmethode vind je eveneens op de website.

Aan deze derde online retraite nemen meer dan 8.000 mensen deel. Inschrijven kan tot op de laatste dag van de Advent


 

Digitale Adventsretraite: Naar U gaat mijn verlangen

 

Beeld: Christianne Chin a Paw