Zinvloed ontmoet | Dave Andrews voert een Jihad voor Jezus

Hoe het begon

Een belangrijke aanleiding voor Andrews waren de gebeurtenissen in zijn thuisland Australië na 11 september 2001. Op het moment dat de aanslagen werden geclaimd door moslimextremisten kwamen moslims en christenen recht tegenover elkaar te staan. Hij besluit om daar wat aan te doen in zijn eigen stad Brisbane. Dat is het begin van zijn Jihad voor Jezus.

 

Revolutie van liefde

Een van de constructieve samenwerkingen waar Andrews over vertelt is die van de Nigeriaanse pastoor James Wuye en imam Mohammed Ashafa. De geestelijk leiders streden jarenlang met elkaar en vermoorden elkaars aanhangers. Andrews vertelt hun inspirerende verhaal.

 

Liefde overstijgt angst

 

Het hart van de islam
Zijn persoonlijke toenadering tot de islam heeft Andrews veel geleerd. Hij kwam er tot zijn verbazing achter dat hij als volgeling van Jezus het ‘hart’ van de islam volledig kan omarmen. ‘God werkt niet alleen met ons, Hij werkt ook met hen.’

Meer weten? Kijk dan het interview met Dave Andrews door onze Ikon-collega’s van De Nieuwe Dag. En op de website jihadofjesus.nl vind je meer verhalen en het radio-programma over de ramadan.