Opgestaan: een nieuw online magazine

Opgestaan: een nieuw online magazine

We schrijven dit op Goede Vrijdag. Een uitstekende dag om iets ten grave te dragen. Wij nemen afscheid van Zinvloed. Ze is er nog een beetje bij (zie hier) dus laten we een beetje eerbiedig over haar spreken.

Niet dat er zoveel mis met haar was. Maar het kon allemaal beweeglijker, positiever en breder. Dat zijn afgekloven woorden. Maar zelfs afgekloven woorden kunnen iets betekenen, en de komende weken zul je dat zien.

Met Pasen is een nieuw online magazine opgestaan: Lazarus. Daarin zoeken we gezamenlijk naar nieuwe vormen en woorden van geloof. Dagelijks proberen we nieuwe wegen uit en herontdekken we oude wegen.

Lazarus is meer dan een magazine: het is ook een tour, een cursus, en vast nog meer. Het is allemaal in ontwikkeling en barst van de proefballonnetjes. Zo werken we: we experimenteren, en dan gaan we vast regelmatig op onze snufferd, maar we zien vast ook een paar fraaie vergezichten.

Zo is dit magazine ook opgebouwd: het bestaat uit ruim twintig ‘zoektochten’: wegen waarin iemand op zoek gaat, samen met jou en anderen. Hier een impressie van deze zoektochten in dit magazine.