7 redenen waarom mannen de kerk niet moeten leiden

7 redenen waarom mannen de kerk niet moeten leiden

Waarom zouden alleen mannen ambtsdragers moeten zijn in de kerk? Dat kunnen vrouwen toch veel beter?

  1. Mannen kunnen prima taken vervullen in de kerk, maar daar hoeven ze niet officieel voor te worden benoemd. Ze kunnen de stoep vegen, het kerkdak repareren en misschien ook de zangdienst leiden op vaderdag. Als ze zich beperken tot de traditionele rol, kunnen ze van enorm belang zijn voor de gemeente.
  1. In het Nieuwe Testament is te lezen dat Jezus wordt verraden door een man. Judas’ ongeloof en straf herinneren ons aan de ondergeschikte rol die mannen zouden moeten innemen.
  1. Geestelijk leiders moeten hun gemeente voeden. Maar dit is geen traditioneel mannelijke taak. Door de geschiedenis heen hebben vrouwen bewezen dat ze veel beter zijn op het gebied van voeding, maar er ook veel geïnteresseerder in zijn. Dat maakt het veel logischer dat vrouwen deze taak voor hun rekening nemen.
  1. Sommige mannen zijn te knap, dat kan vrouwen teveel afleiden in de dienst.
  1. Mannen zijn veel te emotioneel om priester of dominee te kunnen zijn. Kijk maar wat er met hen gebeurt tijdens voetbalwedstrijden.
  1. Mannen zijn als eerste geschapen, duidelijk als prototype. Ze waren dus meer een experiment dan de kroon op het werk van de schepping.
  1. Als mannen kinderen hebben, leidt het kerkwerk hen veel te veel af van hun verantwoordelijkheid als ouder.

 

Deze argumenten zijn bedacht door Dr. David M. Scholer, een oud-professor aan het Amerikaanse Fuller Theological Seminary.

Bron: sojo.net