Satire op Instagram: Barbie Savior

Satire op Instagram: Barbie Savior

Pijnlijk grappig, dit account op Instagram. De overbekende Barbiepop kaart het messiascomplex aan van blanke christenen die denken Afrika te moeten redden.

Ze is jong, blank en ‘weet dat ze in Africa exact op de plaats is waar God haar wil’: Barbie Savior. Het Instagram account bestaat nu 7 weken en heeft inmiddels bijna 69 duizend volgers. Met elke foto laat Barbie Savior zien hoe ze zich inzet om de wereld te redden op haar manier. Ze is er niet voor opgeleid, maar weet zich wel geroepen. En het gaat niet om haar, maar toch een beetje, zoals de omschrijving meldt. Barbie Savior is een aanklacht en maakt pijnlijk duidelijk dat dit niet is wat Afrika nodig heeft…

Het Instagram account doet denken aan Socialitybarbie, opgericht door Darby die het ridicule van sommige Instagram-accounts wilde aankaarten met haar Barbiepop. Ze vertelt in haar laatste post: ‘Ik wilde de discussie starten over hoe we onszelf online presenteren. Hoe ver gaan we om het perfecte Instragram-leven te creëeren? Hoe authentiek zijn we nog en wat zijn onze motieven.’

 

Barbie Saviour 1

Barbie Saviour 2

Schermafbeelding 2016-04-26 om 10.43.36

Schermafbeelding 2016-04-26 om 10.42.48