‘Als het leven zo leeg is als Nietzsche zegt, is het belangrijk om goed te doen’ #7keer7

‘Als het leven zo leeg is als Nietzsche zegt, is het belangrijk om goed te doen’ #7keer7

Islamoloog Yusuf Celik leerde al jong van zijn moeder dat God de barmhartige erbarmer was. Toen hij ging studeren ontdekte hij de barmhartige boodschap van Jezus, vertelde hij tijdens de Lazarus 7keer7 tour in Ede.  

‘Jezus’ hermeneutiek, zijn vertaling van de liefde; dát is wat het christendom niet ontnomen kan worden en mij constant raakt’, zegt filosoof en islamoloog Yusuf Celik. Hij betoogt dat juist als het leven echt zo leeg is als Nietzsche heeft verteld, het belangrijk is om goed te doen, Jezus’ woorden op te volgen en de ander te helpen. Yusuf wil die uitdaging nog steeds aangaan en geïnspireerd worden door de woorden van Jezus.

Meer informatie over de tour vind je hier.