Een geweldig gesprek tussen Woody Allen en Billy Graham

Een geweldig gesprek tussen Woody Allen en Billy Graham

Bijzondere beelden van de -inmiddels overleden- Amerikaanse evangelist Billy Graham. In 1969 was hij te gast in een tv-talkshow die destijds werd gepresenteerd door Woody Allen. Het werd een bijzonder gesprek waarvan de beelden gelukkig zijn bewaard.  

In 1969 vond een bijzondere ontmoeting plaats op de Amerikaanse tv. Regisseur Woody Allen -toen talkshowhost- ontmoette Billy Graham, de grote evangelist. Ze spraken over seks, drugs en natuurlijk God.

Binnenkort wordt zijn 47e film vertoond op het filmfestival van Cannes: Cafe Society. Filmmaker Woody Allen is al vijftig jaar lang een van de meest bejubelde filmmakers van Amerika. Reden voor de Hollywood Reporter om een uitgebreid interview met hem te houden over zijn films, maar ook over zijn privéleven.
Zo geliefd als Allen is om zijn films, zo verguisd wordt hij om zijn privéleven. Hij werd beschuldigd van seksueel misbruik en trouwde met zijn pleegdochter, met wie hij een affaire kreeg tijdens zijn huwelijk met actrice Mia Farrow.

Allen begon zijn carrière overigens op tv met The Woody Allen Special, een soort voorloper van Saturday Night Live. Relevant Magazine laat deze week twee bijzondere opnames zien uit 1969. Allen had daar een ontmoeting met Billy Graham, de bekende Amerikaanse evangelist. Graham was toen 50 jaar oud en al tien jaar bezig met zijn ‘Crusades’: massa-bijeenkomsten waar duizenden mensen tot geloof kwamen. Hij was op dat moment een van de meest invloedrijke mensen ter wereld.

Agnost Woody Allen en Billy Graham spraken primetime over seks voor het huwelijk, drugs, God en ze beantwoordden vragen van het publiek. Een geweldige ontmoeting, gevat, respectvol en hilarisch, die de moeite waard is om terug te kijken.