‘Je bent niet alleen. Ik zal er altijd zijn’

‘Je bent niet alleen. Ik zal er altijd zijn’

Anja den Bok besloot op haar 15e non te worden en trad op haar 21e in. Maar ze begon te twijfelen over haar keuze en werd verliefd… Toch verdween God nooit uit haar leven, vertelde ze tijdens de Lazarus 7keer7 tour in Ede. 

Tien jaar lang heeft Anja in het klooster geleefd als non. In lastige tijden hield ze vast aan de woorden die God twee keer tot haar gesproken had, o.a. toen ze 15 was en haar vader verloor: ‘Je bent niet alleen, Ik zal er altijd zijn.’ Het kloosterleven vond ze prachtig, maar ze heeft het niet kunnen volhouden.
Jaren later, inmiddels getrouwd en twee dochters, realiseert ze zich dat het eigenlijk niet gaat om haar radicaliteit om God te volgen door haar beslissing om non te worden. Het gaat volgens haar om het vertrouwen dat God iedere dag bij je is, zoals de stem in haar hart haar vertelde.