Nieuw mini-festival Oorsprong met Van Dryver in Utrecht

Nieuw mini-festival Oorsprong met Van Dryver in Utrecht

Oorsprong is de naam van een nieuw mini-festival dat op 18 juni wordt gehouden in Utrecht. Met bands, theater, spoken word, korte films en kunst. En je kunt zelf ook meedoen.

De lijst met acts wordt aangevoerd door de bands Van Dryver en Fort Wonder. Daarnaast kun je luisteren naar singer-songwriters als Lilac Skye en Jürgen Visser. Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht laten hun korte films zien en Tekno Trip zorgt voor een act die doet denken aan een ouderwets hoorspel.

Oorsprong wil je meenemen naar het begin, naar het eeuwenoude gedicht dat Genesis heet. ‘Alles staat in het teken van creëren’, vertelt initiatiefnemer Corjan Matsinger. ‘We consumeren niet alleen, maar we scheppen ook samen met elkaar nieuwe dingen. We verwonderen en bewonderen. Daarvoor zoeken we ook nog mensen. We hebben nog een woest en ledige ruimte beschikbaar die gevuld kan worden door scheppers.’

Het mini-festival Oorsprong is een initiatief van De Poptempel, dat in Utrecht kleinschalige festivals organiseert die een link hebben met spiritualiteit. De Poptempel is onderdeel van het jeugdwerk van de Protestantse Kerk Nederland. Het festival vindt plaats in het Oude Postkantoor aan het Neude in Utrecht van 19.00 uur tot 01.00 uur. Kaarten kosten € 12,50.

Voor meer informatie en kaarten kun je terecht op de website en via Facebook blijf je overal van op de hoogte.