‘God bevrijdt mij van de controlfreak die in me zit’

‘God bevrijdt mij van de controlfreak die in me zit’

Presentator Marleen Stelling vraagt normaal gesproken haar gasten naar God. Nu vertelt ze zelf over haar godservaring tijdens de Lazarus 7keer7 tour in Arnhem.

‘Ik ben Marleen Stelling en ik ben een controlfreak’, zo begint de avond. Deze veelbelovende journalist en theoloog wordt onrustig als ze geen grip of controle heeft. Alleen goede whisky en God kunnen haar bevrijden uit die zelfverzonnen kramp. Zonder geloof zou ze waarschijnlijk veel vaker naar de alcohol grijpen… Maar er is een verschil tussen Koning Alcohol en Onze Lieve Heer. Die eerste, die plan je zelf, daar kies je voor. Met God is het anders. Dat ervoer Marleen eens te meer toen ze naakt zwemmend op een Grieks eiland de controle over het water verloor en dreigde te verdrinken. Ze was hulpeloos, maar werd gered en leerde: ik bén geen controlfreak, ik héb een controlfreak in mij en God is de drijvende kracht die me daarvan bevrijdt.’