Lazarus 7keer7 tour is komende maandag in Goes

Lazarus 7keer7 tour is komende maandag in Goes

De Lazarus 7keer7 tour strijkt maandag 20 juni neer in het Zeeuwse Goes. Met sprekers als Katie Vlaardingerbroek, Mirjam Kollenstaart-Muis, Robert Plomp en troubadour Theo van Teijlingen.

Alle sprekers van de vijfde touravond gaan in op de vraag: ‘Welk inzicht in het christelijk geloof heeft je het meest verrast, laat je blozen?’

Katie Vlaardingerbroek is de jongste van het stel. Ze debuteerde vorig jaar met haar boek [Omvergeblazen] waarin ze beschreef hoe haar heilige huisjes waren ingestort en wat ze toen ontdekte. Katie spreekt niet alleen, maar maakt ook haar debuut als zangeres op het Lazarus-podium.

Mirjam Kollenstaart-Muis is geboren Javaanse, predikant Gereformeerde kerk van Ottoland en moeder van vijf kinderen. Naast haar werk schrijft ze columns voor het Nederlands Dagblad en ze is betrokken bij mensenrechtenorganisatie IJM. Een vrouw die haar handen vol heeft, maar gelukkig nog een gaatje in haar agenda wist te maken voor de Lazarus-avond in Goes.

Muziek komt ook van troubadour Theo van Teijlingen. Hij wil met z’n luisterliedjes graag ‘troosten, inspireren en wakker schudden’. In zijn thuisstad Goes vertelt hij zijn verhaal met liedjes, zoals hij gewend is.

Robert Plomp is schrijver van het boek Nederlander met de Nederlanders waarin hij een positief-orthodoxe visie geeft op homoseksualiteit, wetenschap en vrouwelijke leiders. Ook hij vertelt wat hem drijft en welk inzicht hem van z’n sokken heeft geblazen.

Ze was betrokken bij het Jezus-magazine, publiceert in diverse bladen en werkt voor verschillende organisaties: Theanne Boer. Ze schrijft het liefst over internationale samenwerking en ontwikkelingshulp, natuur en milieu, maar ook over geloof en levenbeschouwing. In Goes vertelt ze wat haar persoonlijk raakt in het geloof.

Jan Willem van der Straten is theoloog en werkt achter de schermen hard aan deze Lazarus 7keer7 tour. Hij leidde de Sunday Assembly (niet-religieuze kerkdiensten), maar preekt inmiddels regelmatig in PKN-gemeenten. Ook hij vertelt zijn over zijn verhaal met God en geloof.

De laatste spreker wordt de komende dagen bekendgemaakt.

De Lazarus touravond in Goes vindt plaats in café De Post, Grote Markt 16. De inloop is vanaf 19.30 uur en we beginnen om 20.00 uur. Meer info: http://www.lazarustour.nl/goes