‘De waarde van het christelijk geloof hoeft niet per se afhankelijk te zijn van haar oplossingen’

‘De waarde van het christelijk geloof hoeft niet per se afhankelijk te zijn van haar oplossingen’

Katie Vlaardingerbroek wil het christelijk geloof niet achter zich laten, maar kan er ook zo weinig mee. Ze sprak erover tijdens de Lazarus 7keer7 tour en maakte haar debuut als zangeres. 

Van evangelische meisje tot zelfgedoopt SCA’tje: een Spiritueel Christelijke Agnost, vertelt Katie dat ze het tegenwoordig allemaal niet zo goed weet en op zoek is. Ze studeert theologiewetenschappen in Glasgow en als ze daar ’s ochtends vroeg naar de sterren kijkt denkt ze: ‘Hoe zot is het om te denken dat het christelijk geloof relevante antwoorden heeft voor deze tijd?’ Toch wil en kan ze het niet loslaten. Ze heeft geleerd dat de waarde van het christelijk geloof niet afhankelijk hoeft te zijn van haar antwoorden en oplossingen. Dat haar verlangen naar een relevant geloof en de worsteling met de waarheid hand in hand kunnen gaan.