‘Die vreselijke Bijbeltekst bleek een manier te zijn waarop God naar ons toekomt’

‘Die vreselijke Bijbeltekst bleek een manier te zijn waarop God naar ons toekomt’

Robert werd getroffen door een tekst die hij in eerste instantie oneerlijk en onrechtvaardig vond. Hij vertelde tijdens de Lazarus 7keer7 tour in Goes waardoor hij uitgerekend van die tekst ging houden. 

Robert werd verrast door een omstreden Bijbeltekst, namelijk 1 Korinthiërs 14:34, waar Paulus spreekt over het zwijgen van vrouwen in de gemeente. Op school moest Robert tijdens een les Grieks deze tekst vertalen. In het Grieks zijn de woorden van Paulus nog duidelijker en staat er zoiets als: ‘Zwijg en wees gemuilkorfd’. Toch heeft juist deze tekst Robert van zijn sokken geblazen. Hij stelde zichzelf de vraag wat er achter deze tekst zou kunnen zitten, hij wil de moeilijke vragen niet meer ontwijken. Hij is daarom op zoek gegaan naar de context en geschiedenis van de tekst: de Griekse cultuur. In deze tijd mochten vrouwen bijna niets en er heerste een macho-cultuur. Toch wordt Paulus door God gestuurd om juist in deze onrechtvaardige omgeving het evangelie te brengen. God doet zijn best om die akelige Griekse mannen te bereiken. Robert realiseerde zich dat als God zelfs daar hoop voor het evangelie ziet, Hij ook in deze tijd naar ons toe wil buigen.