‘Ik ben naar het lege midden gegaan en heb gewacht op wat zich aandiende’

‘Ik ben naar het lege midden gegaan en heb gewacht op wat zich aandiende’

Boele Ytsma zag zijn ‘kathedraal van zeker weten’ instorten en dat zorgde voor een leegte in zijn leven. Maar hij realiseerde zich ook als dat hij juist in dat lege midden iets van God zou kunnen ervaren, vertelt hij tijdens de Lazarus 7keer7 tour in Leeuwarden. 

‘Ik was dichter bij de kern dan ik dacht.’ Boele haalt een stuk tekst uit een lied van Stef Bos aan. Deze voormalig twitterdominee en tegenwoordig coach en Planteneter vertelt dat hij dacht veel kwijt te zijn van het geloof, maar dat hij heeft ontdekt misschien wel dichter bij de kern te zijn dan eerst. Het verhaal van de hemelvaart van Jezus inspireert hem. Met een leegte in het midden worden de discipelen erop uit gestuurd. Boele ervoer ook een leeg midden toen de laatste jaren veel zekerheden in zijn leven wegvielen. In dat lege midden kon en kan God ontmoet worden. Tegenwoordig leeft Boele bewuster en gezonder: hij heeft geleerd om beter in relatie te staan met zijn eigen bestaan.