Elsbeth Gruteke: ‘Hoe onwaarschijnlijk is het dat ik God zou ontmoeten?!’

Elsbeth Gruteke: ‘Hoe onwaarschijnlijk is het dat ik God zou ontmoeten?!’

De Preek van de week is de speech van Elsbeth Gruteke tijdens de Lazarus 7keer7 tour. Ze wordt niet-religieus opgevoed, maar als meisje van 8 raakt ze gefascineerd door God tijdens een christelijk kamp. 

Elsbeth Gruteke, predikant en radio-presentator, neemt ons mee in het verhaal van haar leven. Als meisje van acht jaar kwam ze voor het eerst in contact met het christelijk geloof. Haar familie is niet religieus, maar Elsbeth vindt God zo boeiend dat ze voor Kerst een kinderbijbel vraagt. Ze leert en ervaart de jaren daarna steeds meer over en van God, gaat naar de kerk en ze laat zich dopen. Na haar studie geschiedenis en een carrière in de journalistiek start ze in 2007 met haar studie theologie. Vorig jaar is ze bevestigd als predikant in de Jeruzalemkerk te Amsterdam. Elsbeth vertelt haar verhaal omdat ze wil laten zien dat God trouw en vol liefde is. Ze wordt steeds weer van haar sokken geblazen door de trouw van God. Die trouw is voor iedereen beschikbaar.