‘Mijn God is kleiner geworden’

‘Mijn God is kleiner geworden’

Coach en theoloog Remmelt Meijer vertelt tijdens de Lazarus 7keer7 tour in Zwolle dat hij de kerk en zijn geloof heeft leren downsizen: de afbraak van religieuze grootsheid. Maar dat is precies de plek waar God kan zijn. 

‘De kleine God van de grote dingen’, dat fascineert Remmelt nog steeds. Hij vertelt ons dat hij sinds zijn puberteit op zoek is naar echtheid: God zien en proeven. Hij ging theologie studeren en werd steeds geraakt door de zin ‘Het Woord is vlees geworden’. In de jaren die volgden, ging hij deze zin steeds meer begrijpen: God is kleiner geworden. ‘Mensen, het Woord is vlees geworden, nu wij nog’, zei Remmelt vaak op de plekken waar hij sprak. Remmelt vertelt dat hij een grensganger is en begint te beseffen dat het evangelie vraagt om een nieuwe kwetsbaarheid. Want pas dan kan God dichtbij grote dingen doen. De vraag die hem nu bezighoudt is: ‘Durf ik? Durf ik om de komende jaren handen en voeten te zijn van het evangelie? Wat ik moet daar nog meer voor loslaten?