‘Liefde laat geen ruimte voor angst’

‘Liefde laat geen ruimte voor angst’

Kritiek van anderen, of vermeende kritiek: Rinke Verkerk vertelt tijdens de Lazarus 7keer7 tour dat ze het lastig vindt om daarmee om te gaan. Toch leert ze uit de Bijbel dat volmaakte liefde angst uitsluit. 

‘God blaast mij steeds weer van mijn sokken’, vertelt Rinke nuchter. In haar werk als journalist is het niet altijd zeker of bepaalde opdrachten kunnen doorgaan. In onzekerheid kan ze gevoelig worden voor de kritiek van anderen, ze zondert zich dan af van de wereld. Net toen alles uitzichtloos leek werd Rinke stilgezet bij de tekst van het lied Pieces van Bethel: ‘Your love is wild for me, it isn’t shy, it’s unashamed, Your love is proud, to be seen with me.’ Ze hoeft zich nu niet te verschuilen maar mag juist die liefde ontvangen. Rinke leest een stuk uit 1 Johannes 4: ‘De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit’.