Prince – Als je God tegenkomt op onverwachte plekken

Prince – Als je God tegenkomt op onverwachte plekken

Elke week deelt Corjan een stukje Heilige Herrie. Vandaag vertelt hij hoe hij via een omweg alsnog gegrepen werd door de extravagante popartiest Prince. 

‘God told us he made us in his image to create. Everything I do is inspired by God.’

Samen met Michael Jackson en Madonna stond Prince in de jaren ’80 als muzikale grootheid aan de top. Maar ja, ik was een tiener. Voor mij was Prince net wat te extravagant. Ik probeerde koortsachtig op mijn slaapkamer de Moonwalk na te doen van Michael Jackson en wat later ontdekte ik via mijn broer de sobere zwart-wit hoes van The Joshua Three van U2. Het duurde nog jaren voor ik klaar was voor Prince. Maar, God moves in mysterieus way’s want ik ontdekte de grote Prince via een tweederangs gospelalbum van Rasberry Jam. Het alternatieve christelijke bandje had als uitsmijter een cover van de grootmeester op de plaat gezet. Het bezorgde me kippenvel. Het bleek The Cross, een song afkomstig van het album Sign O’ the Time uit 1987.
Kan een artiest die zoveel seks uitstraalt ook zo gelovig zijn? Als dit kan, dan kan ik God tegenkomen op meer onverwachte plaatsen. The Cross was het begin voor mij van een paarse ontdekkingsreis door de muzikale erfenis van de artiest still known as Prince en ik heb nog geen spijt. 

Black day, stormy night
No love, no hope in sight
Don’t cry, he is coming
Don’t die without knowing the cross…

 We all have our problems
Some big, some are small
Soon all of our problems
Will be taken by the cross…