Dit zijn de sprekers van de Lazarus 7keer7 tour Leeuwarden!

Dit zijn de sprekers van de Lazarus 7keer7 tour Leeuwarden!

De Lazarus 7keer7 tour doet op maandag 6 juni Leeuwarden aan, met opnieuw 7 interessante namen, zoals Boele Ytsma, Rinke Verkerk, Johannes van den Akker en Sarah Bessey. En je kunt er nog bij zijn!

Inmiddels hebben we er 2 avonden op zitten, met een enthousiast publiek én bezielde sprekers. Zoals Enis Odaci, die ons na de avond in Zwolle liet weten:

‘In een warm café, op het podium, praten over het christelijk geloof. Als moslim. Het kan alleen bij ‪@volglazarus!’

Leeuwarden: de sprekers

In Leeuwarden gaan 7 nieuwe sprekers in op de vraag ‘Welk element van het christelijk geloof heeft jou het meest verrast?’. Boele Ytsma is erbij. Boele werd vooral bekend door zijn tv-optreden in Herberg de Verandering bij Andries Knevel. Daar vertelde hij hoe zijn geloof, ‘een kathedraal van zeker weten’, als een kaartenhuis ineen was gezakt. Boele schreef daarna boeken als Van de kaart, manifest van een gepassioneerde twijfelaar en Authentiek, de zoeker en het verlangen. Tegenwoordig is hij coach en bekend als de Planteneter.

Naast Boele is ook Rinke Verkerk aanwezig. Rinke werkt voor het Vara-programma Rambam, ging undercover bij Scientology en heeft een prachtig boek gemaakt met verhalen van vluchtelingen die ze sprak in Jordanië en Libanon.

De derde spreker is Johannes van den Akker, abt van het Amsterdamse Kleiklooster: een leefgemeenschap van 8 volwassenen en 5 kinderen midden in de Bijlmer. Hun gastvrijheid is er voor de buurt, maar ook voor de gasten die ze opvangen in de 3 gastenkamers. En ze hebben hun eigen biermerk.

Cors Visser is er ook bij. Hij is directeur van ForumC, dat geloof, wetenschap en samenleving met elkaar wil verbinden. In zijn boek De spelende kerk daagt hij de lezer uit om met een nieuwe blik naar de kerk te gaan kijken.

Vorige keer was ze er ook en toen maakte ze diepe indruk: Margrietha Reinders. Ze is zendingskind en begon tegen de ontkerkelijking in een nieuwe gemeente in Amsterdam: Heilig Vuur West.

Sarah Bessey is een Canadese blogger, schrijver en spreker, die bekend werd met haar eerste boek Jesus Feminist. In dat boek zet ze een vraagteken bij de traditionele man-vrouw verdeling in de kerk en vertelt hoe Jezus de feminist in haar naar boven haalde. Ze is erbij via Skype.

Muziek is er die avond van de jonge singer-songwriter Jildou Bakker en er is veel tijd voor ontmoeting en gesprek.

 

Wil je deze sprekers niet missen, bestel dan je kaarten hier. Meer info over de avond: http://www.lazarustour.nl/leeuwarden#lazarus-in-leeuwarden

We beginnen om 20.00 uur in Café De Walrus aan het Gouverneursplein 35, de zaal is open om 19.30 uur.