Tom Mikkers: ‘God is de liefdevolle stilte die mijn gebabbel overbodig maakt’

Tom Mikkers: ‘God is de liefdevolle stilte die mijn gebabbel overbodig maakt’

Ik ben geen spirituele ijskast, maar ik kan niets met de term ‘van je sokken geblazen worden door je geloof’, vertelt Tom Mikkers tijdens de Lazarus 7keer7 tour in Rotterdam.  

Tom houdt er niet van om uit balans gebracht te worden. Dingen zoals verliefdheid, het Songfestival, een nieuwe puppy, maar ook de dood van zijn vader en eenzaamheid blazen hem van zijn sokken. ‘Om van mijn sokken geblazen te worden heb ik genoeg aan mezelf – ik heb God daar niet per se voor nodig.’ Tom vertelt dat hij juist ervaart dat God hem steeds weer rust geeft, zijn onrustige vuur juist blust en zorgt dat er een klein waakvlammetje over blijft. En dat is meer dan genoeg. ‘Hij blaast mij niet van de sokken – Hij herstelt mijn balans.’