‘Waarom zouden we ons schamen voor ons geloof?’

‘Waarom zouden we ons schamen voor ons geloof?’

Margrietha Reinders schaamt zich vaak voor het christelijk geloof. Onterecht, vertelt ze nu tijdens de Lazarus 7keer7 tour in Leeuwarden. Want ‘waarom zou je je schamen voor een boodschap van barmhartigheid, vergeving en liefde?’

‘Ik kan dan wel een gemeentestichter zijn, maar ik voelde me verlegen door het geloof van een Armeense man.’ Door een krantenbericht over een Armeense christen moet Margrietha opnieuw blozen, van verlegenheid. Ze betrapt zichzelf erop dat ze zich soms schaamt voor haar geloof. Geïnspireerd door de man uit de krant is ze anders gaan denken over deze zin. Ze vertelt over billboards aan de kant van de weg en hoe die constant tegen ons zeggen: Neem mij, word gelukkig, eet mij, je hebt mij nodig om betekenis te hebben, etcetera. Margrietha zegt: ‘Waarom zijn wij niet trots op ons merk? Schamen is niet nodig; doe iets met dit mooie merk.’