‘Het kon niet dat ik op m’n 37e een gescheiden moeder was’

‘Het kon niet dat ik op m’n 37e een gescheiden moeder was’

Marieta is normaal gesproken achter de schermen bezig met het Lazarus Magazine, maar deze keer vertelde ze op het podium in een persoonlijk verhaal wat haar van de sokken heeft geblazen.

Nadat ze door een zware tijd ging (haar vader overleed plotseling en haar man verliet haar) zorgde het blog van Rachel Held Evans ervoor dat ze de moed had om door te gaan. ‘Midden in die kolkende wanhoop kon ik niets anders doen dan me vastgrijpen aan die paar pilaren die nog stonden: de psycholoog, mijn familie en de God van mijn jeugd – die ik eigenlijk als een tijdje kwijt was.’

Juist in deze tijd komt ze op de blog van Rachel Held Evans en leest ze verhalen van ‘Women of Valor’ – een serie gebaseerd op de ode aan de sterke vrouw uit Spreuken 31. De verhalen gingen over gewone vrouwen die op een bewonderingswaardige manier met moeilijke situaties in het leven zijn omgegaan.
Het was dat blog dat Marieta de moed gaf om door te gaan – om sterk te zijn voor haar dochters en de situatie met waardigheid te dragen. ‘Misschien is het wel een knipoog van boven dat, uitgerekend ík jaren later voor een blog zou gaan werken dat andere mensen wil inspireren.’ Marieta laat ons zien: een blog kan een leven veranderen.