Nomineer nu kleine en grote helden voor de Goot 500

Nomineer nu kleine en grote helden voor de Goot 500

Ken jij iemand die zijn of haar omgeving mooier en eerlijker maakt? Nomineer die persoon dan voor de Goot 500: een lijst met inspirerende verhalen van grote en kleine helden.

‘Iedereen heeft wel iemand in z’n omgeving die iets goeds doet’, vindt Reinier Sonneveld, eindredacteur van de Goot 500. ‘Dat kan een super-oppas zijn die altijd klaarstaat voor iedereen, een mantelzorger, iemand die ijsjes uitdeelt in het kinderziekenhuis, een advocaat die voor de rechten van zwakkeren opkomt of iemand die altijd het vuil opruimt in de woonwijk. Je kunt eigenlijk iedereen nomineren van wie jij vindt dat ze onrecht bestrijden, klein of groot.’

Uit de nominaties volgt een lijst met 500 verhalen. Reinier: ‘Geen zielige verhalen, maar inspirerende, waaruit je misschien ideeën opdoet.’ De lijst verschijnt als magazine dat je gratis kunt bestellen.

Het is de tweede keer dat de Goot 500 verschijnt. Dit keer is het een initiatief van ontwikkelingsorganisatie Tear en de EO.

Je kunt tot 1 augustus 2016 mensen nomineren via deze link.