Tot rust komen met Bono bij het Million dollar hotel

Tot rust komen met Bono bij het Million dollar hotel

Even tot rust komen met een mooi liedje, ook al is je vakantie misschien al voorbij. De heilige herrie die Corjan deze week tipt, laat je stilstaan en luisteren naar dat wat belangrijk is. 

Soms heb je even rust nodig. Even geen drukte, gejakker en gejaag. Luister dan even naar dit liedje dat Daniel Lanois samen met zijn vriendje Bono schreef: een opwekkingsliedje van de bovenste plank. Het raakt me. Ik geef het nummer in opwekkingstaal de titel: Zitten aan de voeten van Jezus. Het zou het lijflied van Maria kunnen zijn, de vrouw die zus Martha naast zich ziet rennen en zweten, maar zelf kiest voor de rust en overgave.

Het nummer van de Canadese muziekproducent en singer-songwriter komt uit het jaar 2000. De song verscheen als soundtrack bij de film The Million Dollar Hotel, volgens critici een mislukt filmavontuur van de Ierse popzanger. Hoe dan ook, het verschijnt ook op Lanoïs’ eigen album Shine uit 2003 en is een blijvertje.

Daniel is trouwens niet de eerste de beste, hij produceerde albums voor een groot aantal uiteenlopende artiesten. Hij werkte onder andere met Bob Dylan, Brian Eno, Peter Gabriel en natuurlijk U2. Reden genoeg om de song een kans te geven lijkt mij zo.

Genoeg gepraat, gewoon even stil worden nu. Zet je telefoon uit, Martha. Doe de deur dicht, zet je hart open en ontvang, net zoals Maria.