Lazarus tipt deze week…

Lazarus tipt deze week…

Omdat het leuk is om mooie dingen samen te ontdekken, gaan we jullie tippen. Over muziek, artikelen, films, boeken: kortom alles wat je leven leuker en vooral rijker maakt. Het Lazarusteam trapt af met hun favorieten van de afgelopen week. 

Marieta van Driel: Ik luisterde deze week nieuwe en oude muziek door elkaar. Van dit nummer van Jack Garratt word ik erg vrolijk. Deze Engelse singer-songwriter (winnaar BBC Sound of 2016) bespeelt alle instrumenten zelf en treedt dus ook op in z’n eentje.

schermafbeelding-2016-09-09-om-11-32-19

Reinier Sonneveld: ‘Mooi en zo verdrietig dit nieuwe nummer van Nick Cave… Het is een mysterieus, mythisch lied over, denk ik, het verlies van zijn zoon. De ervaring knalt er weer doorheen. Zijn verongelukte tienerzoon en Jezus lijken door elkaar te lopen.’

 

Johan Trip: Heerlijk dit stuk van de Sloveense filosoof Slavoj Zizek: ‘What this means is that the “actual freedom” as the act of consciously changing this set occurs only when, in the situation of a forced choice, one ACTS AS IF THE CHOICE IS NOT FORCED and “chooses the impossible.’

schermafbeelding-2016-09-09-om-11-22-31

Ook iets moois gezien dat je wilt delen? Mail het ons ([email protected]) en vertel kort waarom. Dan delen we je tip!