Vergeving volgens Florence and the Machine

Vergeving volgens Florence and the Machine

Corjan gaat door met zijn zoektocht naar heilige herrie. Die vindt hij bij Florence and the Machine, die hem leert hoe je in het reine met jezelf komt na een misstap. 

Het album How Big How Blue How Beautiful opent met de prachtige single Delilah, het plaatje stond aan het begin van 2016 heel eventjes in de Nederlandse hitparade. Niet dat dit iets boeit, de band heeft in Nederland een trouwe schare fans die maar wat graag de concerten bezoeken.

Delilah start met een boeiende monoloog waarin een oude man oproept tot geloof, liefde en vergeving. Florence lijkt in de videoclip te zijn getransformeerd in de Bijbelse Delila, de minnares die Simson zijn kracht afnam. Heeft ze spijt van haar daad van verraad? Zou ze de tijd willen terugdraaien? De vraag dringt zich op in het lied: Op welke manier kun je met jezelf in het reine komen na een misstap, fout of uitglijder? Is het mogelijk om tot een vredesakkoord te komen met de diverse partijen in je binnenste die hun aanklachten op de deuren van je ziel timmeren?

In een interview vertelt Florence openhartig:

As I get older, I’m managing to forgive myself more, and I think there has to be a blanket of forgiveness for everything. It helps you in your relationships with other people, because it makes you more sympathetic as a human. But, I still get frustrated with myself, and that negative energy, which can get directed toward myself, I have to use creatively. It is an energy, and if I don’t have an outlet for it, like making something or performing, it can turn in on itself.

Ik krab mezelf achter m’n oren en bedenk dat er voor mij in dit opzicht nog veel valt te leren…