Remy van Kesteren bedwingt als een moderne David de demon

Remy van Kesteren bedwingt als een moderne David de demon

De harp heeft vaak wel iets hemels. Maar Remy van Kesteren weet er als een moderne David met zijn handen echt heilige herrie uit te halen. Corjan tipt. 

Het Best Kept Secret Festival had dit jaar de eer om deze begenadigde harpspeler Remy van Kesteren op bezoek te hebben. Remy begon op 10-jarige leeftijd al aan het conservatorium en speelde veel klassieke stukken, maar de componist en muzikant komt nu ook met eigen werk. Tomorrow Eyes is volgens de kenners een neo-klassiek album met jazz- en popinvloeden.

Ik luister graag naar de track Leviathan. Daarin laat Remy horen hoe de harp, met haar lieflijke karakter, ook een hardere kant kan hebben. Zijn harppartij combineert heerlijk met het ritme van de drums en de saxofoon. Heeft Remy bij het componeren echt het Bijbelse zeemonster in zijn gedachten gehad? De Leviathan, de oude zeeslang, die symbool staat voor de donkere machten en de chaos die regeerden voor de schepping van de wereld? De zevenkoppige demon die rondwaart in de diepte van de oceaan?

Met een beetje fantasie zweef ik boven de oervloed, de golven zwiepen hoog en donker. Welke macht of kracht zal hier het licht aan laten gaan? Wie zal scheiding maken tussen lucht en water, tussen land en zee? De muziek stopt voor mijn gevoel te snel, maar ‘zie het was zeer goed’!

Foto: fragment uit de trailer van Tomorrows Eyes