Laat je inspireren door de 500 weldoeners in de Goot500

Laat je inspireren door de 500 weldoeners in de Goot500

Vandaag verscheen de Goot500: een tijdschrift met namen van helden. Of noem ze liefhebbers, weldoeners, rechtbrengers, vredestichters. ‘Onze’ Jan Wolsheimer en Rikko Voorberg staan naast bekende helden als Johnny de Mol en Leontien van Moorsel en relatief onbekende helden die hun omgeving mooier maken.

De Goot500 is natuurlijk een knipoog naar de Quote500. Verschil is dat het niet over materiële rijkdom gaat, de genomineerden in de Goot500 zijn op een andere manier rijk. De lijst staat symbool voor de ontelbare mensen die elk op hun eigen manier proberen de wereld te verbeteren door kleine of grote initiatieven.

‘We hopen dat de lijst inspireert’, vertelt projectleider Sytze Braaksma. ‘Vaak willen mensen wel iets doen in hun omgeving, maar weten ze niet zo goed hoe. Deze lijst laat zien hoe anderen dat vormgeven op een manier die bij hen past. En hij laat zien dat ook kleine dingen verschil kunnen maken in het leven van mensen.’

Lazarus-blogger Jan Wolsheimer siert de voorpagina van de Goot500 en werd meerdere keren genomineerd. Naast zijn baan als voorganger van de Cama Parousia Kerk in Woerden is Jan op maandag vrijwillig buurtdominee in de Amsterdamse Transvaalbuurt, waar hij naar verhalen luistert. Hij zamelt geld in voor mensen die het nodig hebben via social media en hij viert z’n verjaardag met vluchtelingen, straatkrantverkopers en mensen met een psychische stoornis, waarover hij eerder schreef in een blog.

Meer lezen over Jan, Rikko en al die andere helden in de Goot500? Je bestelt ’m gratis via deze link.