Lazarus tipt deze week…

Lazarus tipt deze week…

Omdat het leuk is om mooie dingen samen te ontdekken, proberen we je elke week te inspireren met tips van lezers, het Lazarusteam en Lazarusbloggers. Over muziek, artikelen, films, boeken, kunst: kortom alles wat je leven leuker en vooral rijker maakt. 

Alain Verheij: ‘Ik kreeg deze week een privérondleiding in het Catharijneconvent waar de tentoonstelling Heilig Schrift te zien is. Je ziet de drie belangrijkste boeken van de grote wereldgodsdiensten -de Tenach, de Bijbel en de Koran- gebroederlijk naast elkaar liggen. In het radio 1-programma Langs de Lijn mocht ik vertellen wat ik ervan vond. Hier kun je het fragment beluisteren.

Johan Trip: ‘Gisteren lag dit boek op de mat: de nieuwste van Brian McLaren. Ik hoop dat dit boek een frisse visie geeft op de toekomst van het christendom. Ik heb inmiddels de eerste hoofdstukken gelezen, ze zijn goed en mooi in lijn met wat Lazarus probeert te doen met de cursus: ze beschrijven de verandering van het christendom, van een geloofssysteem naar een manier van leven.

brian-mclaren