Lazarus tipt deze week: A Tribe Called Quest, Silence en Layla M.

Lazarus tipt deze week: A Tribe Called Quest, Silence en Layla M.

Hier word je blij van: want er zijn weer zoveel mooie, leuke, interessante dingen om te kijken/lezen of naartoe te gaan. Deze week tipt Lazarus film (o.a. Layla M.), muziek en tv. Fijn weekend!

Samuel Gerrets: De nieuwste plaat van A Tribe Called Quest is meer dan de moeite waard. The Space Program is de eerste track. Meteen een goede binnenkomer. De plaat kwam rond de verkiezingsdag in Amerika uit en roept direct op om samen te komen. Hoopvolle insteek gezien wat er nu in Amerika gebeurt.

Rick Timmermans: Misschien heb je het deze week voorbij zien komen: de film Layla M. Deze film schopt doeltreffend vooroordelen over geradicaliseerde moslims omver. Layla is een Amsterdams meisje van Marokkaanse afkomst. Ze is boos vanwege het onrecht dat haar broeders en zusters wordt aangedaan. Als ze wil vechten voor een betere wereld, radicaliseert ze langzaam. Ineens staat ze aan de grens met Syrië. Je kunt het hele proces met haar meemaken in deze film. Dat is knap. De film wil radicaliseren niet goedpraten, maar slaagt er goed in enige nuance te vinden. Ieder mens heeft een verhaal.

Marieta van Driel: Afgelopen zondag geen ‘zekerweter’ bij Andries, maar een zoeker en twijfelaar. Econoom en Telegraaf-journalist Martin Visser praat over zijn geloof. Hij leerde als kind dat hij zijn geloof moest kunnen bewijzen, dat hij het zeker moest weten. Inmiddels heeft hij geaccepteerd dat zijn geloof synoniem is voor ‘zoeken’. Mooie aflevering! (Klik op de afbeelding om terug te kijken.)

schermafbeelding-2016-11-25-om-15-04-38

Reinier Sonneveld: ‘Er is een nieuwe film van Martin Scorsese: Silence. Gebaseerd op een van de mooiste boeken die ik ken: het gelijknamige boek ‘Stilte van Shusaku Endo.’