Lazarus tipt deze week… o.a. Remco Veldhuis

Lazarus tipt deze week… o.a. Remco Veldhuis

Hier word je blij van: want er zijn weer zoveel mooie, leuke, interessante dingen om te kijken/lezen of naartoe te gaan. Deze week tipt Lazarus o.a. Remco Veldhuis en Moddi. Fijn weekend! 

Rebecca Onderstal: Dit bericht heb ik ook gedeeld op mijn eigen social-mediakanalen. Zo mooi hoe de paus zegt: ‘Ik zou ook een vluchteling kunnen zijn.’

Reinier Sonneveld: ‘In 2015 maakten we de Jezus!, nu het magazine Dood. We proberen als christenen levensbeschouwelijke thema’s op onverwachte plekken te krijgen. We waren er erg trots op dat bijv. op Radio 538 een hele tijd over eeuwig leven werd gepraat en later ook nog bij RTL Late Night.’

Marieta van Driel: ‘Ik ben geen fan van Veldhuis&Kemper, ik zeg het maar eerlijk. Dat ze even tijdelijk uit elkaar zijn, had ik dus ook gemist. Maar toen ik hoorde dat Remco Veldhuis de Bijbel in 100 minuten zou samenvatten in zijn nieuwste theatershow Lang Verhaal Kort, was ik getriggerd. Inmiddels heb ik z’n show gezien en ik ben echt onder de indruk. Frisse metaforen, hier en daar écht goede grappen en z’n indrukwekkende bijbelkennis krijgen diepte door de combinatie met zijn persoonlijke verhaal. Gaan, als je in de gelegenheid bent!’ Deze theaters doet hij aan.

Wilfred Hermans: ‘Moddi (As Pål Moddi Knutsen voor ingewijden) is een Noorse singer-songwriter met een kapsel alsof hij elke ochtend even met een vleesprikker het stopcontact toucheert. Op dit nieuwste album staan zijn hertalingen van twaalf protestsongs die ooit, ergens ter wereld, zijn gecensureerd of verboden; van Pussy Riot, via Chinese of Israëlische musici tot Billie Holiday’s klassieker ‘Strange Fruit’. Ik mocht recent zelf ervaren hoe zijn indringende, krachtige stem een volle kerk muisstil kreeg.
Op www.unsongs.com vind je alle verhalen.