Lazarus tipt deze week…

Lazarus tipt deze week…

Mooie, leuke, interessante dingen om te kijken/lezen of naartoe te gaan. Lazarus tipt er weer een paar!

Otto Kamsteeg: ‘Ik werd onlangs getipt om ‘Science Mike’ te gaan volgen. Ik moest even over een drempeltje heen (door die bijnaam van Mike McHargue) maar ik ben begonnen zijn boek Finding God in the Waves. Aanrader! Is je boekenstapel al hoog genoeg, dan kun je ook naar zijn postcast luisteren. Mocht mijn aanbeveling niet voldoende voor je zijn (dat kan) dan dit: ‘I honestly don’t know whether I’d still be a Christian or not if I hadn’t met Mike. I consider him to be one of the most interesting and important voices in American Christianity right now’, zegt Michael Gungor, singer/songwriter van de band Gungor. Overtuigd?

Dat Reinier Sonneveld niet zo’n fan is van Trump, kon je deze week al op Lazarus lezen. Na Trumps overwinning tipt hij deze preek van Nadia Bolz Weber: over angst, onderdrukking en een groter perspectief. Lees en vooral: luister!
http://www.patheos.com/blogs/nadiabolzweber/2015/12/bullies-terrorists-and-anxiety-a-sermon-on-defiant-hope/

Marieta van Driel: ‘Onlangs bezocht Jan Wolheimer een fototentoonstelling van Samuel Otte en schreef er een stuk over.’ In De Nieuwe Koers van deze maand staat een mooi interview met Samuel waarin hij beschrijft hoe hij zijn geloof verloor, terwijl hij ‘er vol voor ging’.’
http://www.denieuwekoers.nl/geloof-was-afgod-geworden

De dood is niet het leukste gespreksonderwerp. Toch leverde de lancering van de glossy ‘Dood’ mooie gespreksonderwerpen op. Uitgever Peter van Dijk tipte dit mooie gesprek in Trouw, waar 2 theologen het onderwerp beschouwen.

dood